Anna Brotkinin käsikirjoittamasta PERHOSET-elokuvasta ensimmäiset maistiaiset – teaser-traileri julki!

7 toukokuuta 2024

tekijänoikeus: Kuvakredit: Sami Kuokkanen © Tekele Productions.

Suositun Aikuiset-sarjan käsikirjoittajan ensimmäinen pitkä elokuva ensi-illassa perjantaina 27. syyskuuta

Erityisesti suositun Aikuiset-sarjan käsikirjoittajana tunnetun Anna Brotkinin käsikirjoittaman ja Seurapeli-elokuvasta Jussi-ehdokkuuden saaneen Jenni Toivoniemen ohjaama komedia PERHOSET saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan perjantaina 27. syyskuuta.

Elokuvasta on nyt julkaistu ensimmäiset maistiaiset. Julkaisuvapaa teaser-traileri on katsottavissa täällä.

Komedian pääosia näyttelevät Aksa Korttila ja Jani Volanen. Merkittävissä rooleissa esiintyvät myös Leea Klemola ja Alex Anton. Lisäksi elokuvassa nähdään muun muassa Hannu-Pekka Björkman, Aleksi Holkko, Katja Küttner, Miro Lopperi,  Jarkko Pajunen ja Eeva Soivio.

Perhoset-elokuvan on käsikirjoittanut Anna Brotkin. Brotkin on huippusuositun kolme kautta jatkuneen Aikuiset-sarjan Venla-palkittu käsikirjoittaja. Perhoset on hänen esikoispitkä elokuvansa.

Perhoset-elokuvan on ohjannut Jenni Toivoniemi, joka on aikaisemmin ohjannut mm. elokuvan Seurapeli ja Sundancessa palkitun lyhytelokuvan Treffit. Toivoniemi on myös käsikirjoittanut niin elokuvia (mm. Tottumiskysymys ja Sihjakapinaa ilmassa) kuin sarjojakin (mm. Paras vuosi ikinä).

Perhoset on moderni ja äkkiväärä komedia aikuisuutta etsivästä tyttärestä (Korttila) ja sitä viimeiseen asti välttelevästä isästä (Volanen). Kun äkkipikaisen elinkeinoministerin (Klemola) maakuntamatka ei mene ollenkaan suunnitelmien mukaan, kohtaavat ministerin avustaja, ylisuorittava milleniaali-tytär Siiri ja tämän yltiöoptimistinen isä Petri yllättäen Seinäjoella. Yhdessä kesäviikonlopussa hommat lähtevät lapasesta. Lopulta kulissit kaatuvat tangon soidessa keskiyön auringossa.

”Rakastan isääni, mutta hän ajaa minut raivon partaalle. Tästä omakohtaisesta havainnosta lähdin kirjoittamaan Perhoset-elokuvaa. Halusin kuvata aikuisen lapsen ja vanhemman kompleksista suhdetta, mutta tragedian sijaan kirjoittaa mukaan iloa ja rakkautta. Halusin kirjoittaa tavallisia, tavallisen raivostuttavia ja tavallisen heikkoja, pieniä ja inhimillisiä ihmisiä yrittämässä selvitä elämästä. Tai edes nyt tästä yhdestä kesäviikonlopusta.

Elokuvan päähenkilö Siiri on uraorientoitunut ja loputtoman ahkera ihminen, työmyyrä, joka ajattelee, että kun vain on tarpeeksi reipas ja työteliäs, lopulta se palkitaan. Mutta puurtamisen aikana hän on kenties unohtanut itsensä. Uskon, että moni meistä voi samaistua Siiriin. Hän puurtaa ja puurtaa, puristaa mailaa ja ei luovuta. Sinnikkyys yhdistää häntä ja hänen isäänsä Petriä. Kaikki menee pieleen, mutta periksi ei anneta. Ehkä tässä loputtomassa sinnikkyydessä, pohjattomassa yritteliäisyydessä ja tarkemmin ajateltuna myös toiveikkuudessa, on jotain leimallisesti suomalaista. Hommat menevät välillä miten sattuu ja palikat tippuvat käsistä, takki on revennyt ja naama kurassa, mutta tärkeintä on, että vieressä on joku, johon nojata.”

 Anna Brotkin, Perhoset-elokuvan käsikirjoittaja

 

Elokuvan tuottaja on Miia Haavisto (mm. elokuvat Huonot naiset, Lost Boys, Eden, Tuntematon sotilas ja Miami sekä Transport-sarja).

Elokuvan levittää ja markkinoi SF Studios. Elokuvan yhteistyökumppaneita ovat Seinäjoen kaupunki, Atria sekä Hotelli Alma.

Perhoset-komediasta on julkaistu myös ensimmäinen lehdistökuva sekä muutama making of -valokuva elokuvan kuvauksista Seinäjoella kesällä 2023. Linkki lehdistömateriaaliin löytyy tämän tiedotteen lisätiedoista.

Toukokuun aikana julkaistaan elokuvan juliste ja mediainfo ja kesän mittaan elokuvan päätraileri sekä lisää lehdistövalokuvia. Lehdistönäytökset ja haastattelutilaisuudet pidetään elo-syyskuussa. Erikoishaastatteluita tehdään tarvittaessa jo kesän aikana – haastattelupyynnöt voi esittää elokuvan lehdistötiedotukseen, yhteystiedot alla.

 

PERHOSET

Ensi-ilta: perjantaina 27.9.2024

 

JULKAISUVAPAA TEASER-TRAILERI

YouTubessa: https://youtu.be/SrGg8K9BLQw

 

LEHDISTÖMATERIAALI

Filmikamarissa

www.filmikamari.fi/pressit

·       Elokuvasta julkaistu ensimmäinen lehdistövalokuva sekä muutama making of -valokuva.

·       Mikäli sinulla ei ole Filmikamarin pressipalvelun tunnuksia, voit tiedustella niitä elokuvan tiedotuksesta.

 

SYNOPSIS

Perhoset on Anna Brotkinin (Aikuiset-sarja) käsikirjoittama moderni ja äkkiväärä komedia ylisuorittavasta milleniaalityttärestä Siiristä (Aksa Korttila) ja tämän yltiöoptimistisesta isästä Petristä (Jani Volanen).

 

Aikuisuutta etsivä tytär ja sitä viimeiseen asti välttelevä isä kohtaavat toisensa pitkästä aikaa kesäyössä Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Kotikaupunkiinsa palannut Siiri ei ole enää isän pieni perhonen, vaan uranainen. Hän työskentelee äkkipikaisen elinkeinoministerin (Leea Klemola) erityisavustajana yhdessä kaikessa onnistuvan avustajakollegansa (Alex Anton) kanssa. Isä, takavuosien tangoprinssi, etsii edelleen elämänsä kiinnekohtia. Molemmilla menee lujaa, mutta eri tavoin – ja vääjäämättä päin seinää. Yhdessä kesäviikonlopussa hommat lähtevät lopullisesti lapasesta. Lopulta kulissit kaatuvat tangon soidessa keskiyön auringossa.

 

Viikonlopun kujanjuoksussa karaokesta aurinkopaneelipuiston kautta broileritehtaalle kohdataan lisäksi herkkähipiäinen liittymämyyjä (Miro Lopperi), itsevaltainen autokauppias (Hannu-Pekka Björkman), hurmaavan ujo terveyskeskuslääkäri (Samuli Niittymäki) ja elämän tähtihetkiä metsästävä tangopariskunta (Jarkko Pajunen ja Katja Küttner).

 

Jenni Toivoniemen (Seurapeli) ohjaama Perhoset nähdään elokuvateattereissa kautta maan perjantaina 27. syyskuuta.

 

TYÖRYHMÄ

Näyttelijät: Aksa Korttila, Jani Volanen, Leea Klemola ja Alex Anton sekä Hannu-Pekka Björkman, Aleksi Holkko, Katja Küttner, Miro Lopperi,  Jarkko Pajunen ja Eeva Soivio.

Käsikirjoittaja: Anna Brotkin

Ohjaaja: Jenni Toivoniemi

Tuottaja: Miia Haavisto

 

Kuvaaja: Arsen Sarkisiants

Lavastussuunnittelija: Heini Erving

Pukusuunnittelija: Roosa Marttiini

Maskeeraussuunnittelija: Marjut Samulin

Leikkaaja: Antti Reikko

Äänisuunnittelija: Tuomas Klaavo

Säveltäjä: Matti Ahopelto

 

Tuotanto: Tekele Productions

Levitys ja markkinointi: SF Studios

 

LISÄTIEDOT, HAASTATTELUPYYNNÖT JA MATERIAALITIEDUSTELUT

Sanna-Maria Rantanen

Perhoset-elokuvan lehdistötiedotus

HYPR Agency c/o SF Studios ja Tekele Productions

sanna.rantanen@sfstudios.fi