Heinähattu, Vilttitossu ja kana on saanut yli 150 000 katsojaa elokuvateattereissa

19 maaliskuuta 2024

tekijänoikeus: Vas. Janne Kataja (konstaapeli Isonapa), Lari Halme (konstaapeli Rillirousku), Krisse Salminen (Halise Alibullen) ja Pirjo Heikkilä (Helga Alibullen) Credit: Jana Machackova-Oey / Yellow Film & TV

Heinähattu, Vilttitossu ja kana on saanut 150 098 katsojaa elokuvateattereissa. 150 000 katsojan raja ylittyi eilen maanantaina 18.3.2024. Elokuva tuli ensi-iltaan 16.2.2024, ja näin ollen tämä hieno katsojamäärä ylittyi hieman yli kuukaudessa.

Kirjailija ja käsikirjoittaja Tiina Nopola iloitsee elokuvan suosiosta: “Upeaa, että kana on löytänyt tiensä elokuvateattereihin ja sieltä katsojien sydämiin. On todella ilahduttavaa huomata, että elokuva on saanut näin paljon katsojia, sillä tämä oli Sinikan ja minun viimeinen yhteinen elokuvakäsikirjoitus. Erityisen hienoa on se, että katsojat ovat palanneet elokuvateattereihin.”

Katso täältä elokuvan kohtaus, josta näet, että kanat ovat todella nopeita oppimaan. 
Katso kohtaus

Elokuvasta

Elokuvan päärooleissa Heinähattuna ja Vilttitossuna nähdään sisarukset Eedla ja Klaara Höglund. Aikuisten rooleissa ovat edellisistä Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvista tutut näyttelijät: Niina Lahtinen ja Joonas Nordman vanhempina sekä Janne Kataja ja Lari Halme Isonapa ja Rillirousku -konstaapeleina. Naapurin neitejä Halise ja Helga Alibullenia näyttelevät Krisse Salminen ja Pirjo Heikkilä. Uusissa rooleissa nähdään Kaisa Hela, Ernest Lawson ja Ella Rönkkö ja mukana seikkailuissa ovat tällä kertaa myös Anita-kana ja Cynthia-kana. Elokuvan on ohjannut Reetta Aalto.

Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan samannimiseen lastenkirjaan, joka jäi yhdeksi heidän viimeisistä yhteisistä kirjoistaan sekä viimeiseksi yhteiseksi elokuvakäsikirjoituksekseen.

Tiina Nopola kertoo tarinan tutuista ja uusista henkilöistä: “
Draamassa on viisi jännitteistä kaksikkoparia: Heinähattu ja Vilttitossu, heidän vanhempansa Hanna ja Matti, kylän konstaapelit Isonapa ja Rillirousku, naapurin sinkkusiskokset Helga ja Halise sekä Anita-kana ja etsintäkuulutettu Cynthia-kana. Päähenkilöt joutuvat muutaman päivän aikana väärinkäsitysten ja takaa-ajojen pyörteisiin.

Heinähattu, Vilttitossu ja kana -elokuvan on tuottanut Anni Pänkäälä Yellow Film & TV:lle. Osatuottajina ovat Ricky Rapper Oy ja Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy. Elokuvan levittää SF Studios. Tammi julkaisi Heinähattu, Vilttitossu ja kana -kirjan vuonna 2019.

Elokuvan tiedot

Ohjaus:
Reetta Aalto

Käsikirjoitus:
Sinikka ja Tiina Nopola, Emma Nopola, Lenka Hellstedt

Tuottaja:
Anni Pänkäälä 

Tuotantoyhtiö:
Yellow Film & TV Oy

Osatuottajat:
Ricky Rapper Oy
Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy

Levitys:
SF Studios Oy

Rooleissa:
Eedla Höglund – Heinähattu
Klaara
Höglund – Vilttitossu
Hanna Kattilakoski –  Niina Lahtinen
Matti Kattilakoski
Joonas Nordman
Isonapa
Janne Kataja
Rillirousku
Lari Halme
Halise Alibullen
Krisse Salminen
Helga Alibullen
Pirjo Heikkilä
Leila Penttilä – Kaisa Hela
Joonas Puntti
Ernest Lawson
Janina – Ella Rönkkö

Kuvaus:
Juice Huhtala, F.S.C.

Lavastus:
Saara Joro

Pukusuunnittelu:
Susse Roos

Maskeeraussuunnittelu:
Hanna Ilkko

Musiikki:
Katja Lappi ja Miikka Huttunen

Leikkaus:
Toni Tikkanen, F.C.E.

Äänisuunnittelu:
Pinja Mustajoki 

Yhteystiedot:
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen,
katja.toivanen@helsinkicalling.com, puh 040-7011686