Skip to main content

Yön lapsi on menestysohjaaja Hanna Bergholmin uusi psykologinen trilleri, jonka pääosissa nähdään Jussi-palkittu Seidi Haarla ja Harry Potter -tähti Rupert Grint

7 elokuuta 2024 - Viimeksi päivitetty 6 syyskuuta 2024

tekijänoikeus: Rupert Grint by Heather Hazzan & Seidi Haarla by Heli Blåfield

 

Hanna Bergholm tuli tunnetuksi esikoisteoksellaan Pahanhautoja, josta tuli kansainvälinen menestys. Bergholmin odotetun, yhdessä Ilja Rautsin kanssa käsikirjoittaman Yön lapsi -elokuvan kuvaukset alkavat elokuussa Liettuassa. Elokuvan pääosassa nähdään kansainvälistä tunnustusta saanut ja Jussi-palkittu (Hytti Nro. 6) Seidi Haarla. Toisessa pääroolissa nähdään suositun Harry Potter -elokuvasarjan keskeisestä roolista (Ron Wesley), sekä mm. The Servant ja Knock at the Cabin -tuotannoista tunnettu Rupert Grint. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Pamela Tola ja Pirkko Saisio.

 Yön lapsi on psykologinen trilleri, joka pureutuu vanhemmuuteen liittyviin epävarmuuksin ja tunteisiin ennennäkemättömällä tavalla. Lapsista haaveilevat suomalainen Saga (Seidi Haarla) ja britti Jon (Rupert Grint) muuttavat suomalaisen metsän keskellä sijaitsevaan ränsistyneeseen taloon, jossa Saga on viettänyt lapsuuden kesät. Pian he saavat terveen pojan, mutta pikkuhiljaa Sagan valtaa pelottava tunne, että vaativassa vauvassa on jotain outoa. Tuoreen äidin kokemukset saavat modernin kansantarun mittasuhteet.

Ohjaaja Hanna Bergholm kertoo elokuvasta: ”Yön lapsessa haluan käsitellä paitsi vanhemman rakkauden syvää ja kaunista myös kivuliasta ja rujoa puolta. Lastemme kautta peilaamme itseämme ja sitä, olemmeko me itse hyväksyttyjä ja ’oikeanlaisia’. Minulle suurin kannustus tämän elokuvan teossa on ollut se, että ihmiset ovat sanoneet käsikirjoituksen luettuaan: ’Kiitos, että tulin nähdyksi’.” 

Yön lapsi elokuvan budjetti on 5,5 miljoonaa euroa, mikä tekee siitä yhden kaikkien aikojen kalleimmista suomalaisista elokuvista. Elokuvan kansainvälinen myyntiyhtiö on laatuelokuvista tunnettu Goodfellas (Megalopolis, Titane, Poika ja Haikara). Elokuvan tuottaja on Daniel Kuitunen Elokuvayhtiö Komeetasta. Yhteistuottajina toimivat Filmai (Liettua), Getaway Films (Ranska) ja Bluelight (Iso-Britannia). Yön lapsi elokuvan kotimaisesta elokuvalevityksestä vastaa SF Studios

LISÄTIEDOT

Santtu Nikula, tiedottaja, SF Studios, +358 40 631 9224, nikulansanttu@gmail.com

 

Hanna Bergholm

Hanna Bergholm on suomalainen elokuvaohjaaja. Hänen ensimmäinen pitkä elokuvansa, kauhudraama Pahanhautoja, sai maailman ensi-iltansa Sundance-elokuvafestivaaleilla 2022, ja elokuva on levitetty yli 75 maahan. Rotten Tomatoes valitsi Pahanhautojan vuoden 2022 8. parhaaksi kauhuelokuvaksi Golden Tomato Awards -gaalassa. Suomessa elokuvakriitikot valitsivat Pahanhautojan vuoden 2022 parhaaksi kotimaiseksi elokuvaksi. Pahanhautoja on kiertänyt lukuisilla elokuvafestivaaleilla ja voittanut palkintoja, mm. pääpalkinnon Ranskan Gérardmer- elokuvafestivaaleilla ja kolme Jussi-palkintoa. Aiemmin Bergholm on käsikirjoittanut ja ohjannut Ylelle huippusuositun lasten draamasarjan Reetta ja Ronja, sekä ohjannut useita palkittuja lyhytelokuvia.

Elokuvayhtiö Komeetta Oy

Elokuvayhtiö Komeetta on Daniel Kuitusen ja Kaisla Viitalan vuonna 2014 perustama tuotantoyhtiö. Aiempiin elokuviin lukeutuvat Ohjus (ohj. Miia Tervo), Hetki lyö (ohj. J-P Valkeapää), Kikka! (ohj. Anna Paavilainen) ja Marian paratiisi (ohj. Zaida Bergroth).

SF Studios

SF Studios on ollut Pohjoismaiden johtava elokuvayhtiö sadan vuoden ajan. Sillä on pääkonttori Tukholmassa ja tytäryhtiöt Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. SF Studios tuottaa viihdesisältöä valkokankaalle, televisioon ja tallennelevitykseen. Lisäksi se on johtava pohjoismaisen ja ulkomaisen elokuvan levitysyhtiö Pohjoismaiden markkinoilla. Liiketoiminta-alueita ovat pohjoismainen tuotanto sekä pohjoismaiset ja kansainväliset yhteistuotannot, elokuvateatteri- ja Home Entertainment -levitys, kansainvälinen myynti ja digitaaliset suoratoistopalvelut. www.sfstudios.fi